Csütörtök délutánra el is készülhet a menekülőút

//Berényi Attila
blathy_otto_aszfaltozas02_dho_20221006

Folyik a munka a földúton. Korábbi kép. fotó: dho

A napokban kezdték építeni a Bláthy Ottó utca folytatását. Ezt az eddig földutat, sokan használtak menekülőútként, hogy eljussanak a MARSO körfogalomig. Hamarosan útburkolat könnyíti majd itt a közlekedést.

A Bláthy Ottó utca folytatása a Gábor Áron utcába torkollik, amelynek végén ott van az a bizonyos körforgalom. Ez az út azért lett most még fontosabb az utóbbi időszakban, mert a Budapest-Belgrád-projekt munkálatai miatt kieső vonatok utasforgalmát szállító Volánbuszokat a Jedlik Ányos utcára vezették be. Aki nem akar itt várakozni, az az ezzel bárhuzamos Bláthy Ottó utcát választotta eddig is.

Szaggatott vonallal a fejlesztendő út. grafika: dho, térkép: OSM

Dunaharaszti Város hivatalos facebook oldalán megjelent közlemény szerint csütörtökön (2022.október 13.) az útépítés az utolsó fázisához érkezik – megkezdődik a szilárd útburkolat kialakítása. Eddig úgy dolgoztak a munkások, hogy mellettük mehetett a forgalom. Ám most egy rövid időre – a reggeli csúcsforgalom után, csütörtökön 09.00 – 13.00 óra között –forgalomkorlátozásra lehet majd számítani ezen a szakaszon.

Épül az aszfaltos menekülőút Dunaharasztin

Persze ahhoz, hogy az útburkolatot le lehessen fektetni, a technológia sajátosságai miatt jó időre van szükség, de a jelenlegi időjárás előrejelzések szerint ezzel nem lesz gond. Így csütörtök délután már az új úton közlekedhetnek majd az autósok. Fontos még, hogy a fejlesztés nem a város költségvetését terheli, hanem azt a Budapest-Belgrád-projekt keretéből finanszírozzák.

(dho, Dunaharaszti Város hivatalos oldala)