Rendkívüli ülést tartott Dunaharaszti Képviselő-testülete

//Berényi Attila
kepviselo-testulet-ules-promo_dho_20211024

Korábbi kép. fotó: dho

Mindössze 5 téma szerepelt a napirenden, ezek azonban fajsúlyosak.

A testület döntést hozott az új Városi Bölcsőde építésére kiírt közbeszerzési eljárásban. Ez már a második kör volt, mert az előző, meghívásos közbeszerzési eljárást korábban eredménytelennek nyilvánították. Most két ajánlat érkezett, közülük a Koronapark KFT ajánlata került ki győztesen, 24 hónapos jótállási idővel. A közintézményt bruttó 946.756.695 forintért építik majd meg. Az építkezéshez Dunaharaszti 480 millió forintos állami támogatást nyert. Az önerőt két év (2022, 2023) költségvetéséből biztosítja az önkormányzat.

A képviselők úgy határoztak, hogy a város 860.000 forinttal, közvetetten támogatja a Baktay Ervin Gimnázium Pro Almamater Alapítványát. A Gimnázium épületének energetikai felújítása egy pályázat keretében megkezdődött. A munka megkezdésekor a város jelezte, hogy a régi, mintegy 160 radiátorra igényt tartanak, és ezeket értékesítik. A szállítási költség levonása után maradt fenn az eladásból a 860.000 Ft, amelyet az önkormányzat az Alapítvány támogatására szán.

A testület könyvvizsgálót választott a DV Kft. és a DH-Főúti Projekt Kft. számára. Ezen fölül megszavazták a 2023-2037. évi Víziközmű Gördülő Fejlesztési tervet, valamint módosították a város Közbeszerzési tervét. Ez utóbbira azért volt szükség, mert a korábbi tervben még a jóval alacsonyabb gázárak szerepeltek, amelyek már messze nem érvényesek az energiaár robbanás miatt.

(dho)