Népszámlálás 2022: Dunaharasztiról is várnak jelentkezőket számlálóbiztosnak

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. Ezen mindannyiunknak kötelező lesz a részvétel. Az adatfelvételhez keresnek helyi számlálóbiztosokat Dunaharasztin is.

A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli, áll a dunaharaszti.hu oldalon megjelent felhívásban.

A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten. Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.

A munka feltételei:

  • saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel
  • (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)
  • e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség
  • életév betöltése
  • cselekvőképesség
  • legalább középfokú végzettség

Jelentkezni írásban lehet, elektronikus úton a nepszamlalas@dunaharaszti.hu  e-mail címen, valamint 2022. augusztus 24. napját követően személyesen a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal 8. szobájában Bujtásné Zörgő Szilvia és Lukács Éva ügyintézőknél.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 5.

Mivel ez munka, így díjazás is jár érte, amelyet a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján határoz meg.

A jelentkezési lap ide kattintva érhető el.

grafika: KSH
(dunaharaszti.hu)