Megújulnak Dunaharaszti parkjaiban a padok

//Berényi Attila
park-padok-rekonstrukcio02_dho_20220405

Megújult pad a Kegyeleti parkban. fotó: dho

A város közparkjaiban elhasználódnak az úgynevezett utcabútorok. Most szép sorjában felújítják ezeket, ahol kell újakat szereznek be.

Sok pad rongálódott meg az utóbbi időben, ez köszönhető az időnek, az elhasználódásnak, de a nem rendeltetésszerű használatnak is. A parkokat fenntartó Zöld Korona Garden Kft. most nekiállt a köztéri bútorok felújításának, ami nem hozható helyre, azt pedig kicserélik. A munka elsősorban a Kegyeleti parkban, a Baktay téren, a Tulipán téren és a Hősök terén folyik. Ezért van az, hogy egy-egy pad egy időre eltűnik, derült ki a Dunaharaszti Önkormányzat szerkesztőségünknek adott tájékoztatójából.

Megújult pad a Kegyeleti parkban. fotó: dho

Összesen 6 db új padot vesznek, míg a többit lecsiszolják, új ülőfelületet és háttámlát kapnak és természetesen festik őket. Erre a város közel 1,4 millió forintot szánt.

A felújított és új padok épségére is figyel az önkormányzat! Dunaharaszti parkjaiban köztérfigyelő kamerák működnek és a rendészek is gyakran járőröznek. De az segít a legtöbbet, ha ezeket az eszközöket mindenki úgy használja, ahogyan kell és nem rongálja meg őket.

(dho)