Most érdemes elkezdeni a kutak engedélyeztetését

//Berényi Attila
kertikut_freepik_kwangmoop_220103

Van engedélye a kerti kútra? fotó: freepik / kwangmoop

Van kút a telkén? Van rá engedélye? A jelenlegi jogszabályok értelmében a most még engedély nélküli kutak tulajdonosai, akik 2023 december végéig beszerzik a szükséges dokumentumokat mentesülnek a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól.

A jogszabályt többször módosították, így érvényes most a jövő év utolsó napjára vonatkozó dátum. Dunaharaszti Város weboldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy most érdemes elkezdeni az engedélyeztetési eljárást!

Ásott vagy vert kút esetében elég egy kérelmet kitöltenie a tulajdonosnak. Ezt ide kattintva éri el.

Ehhez mellékelni kell egy helyszínrajzot a telekről és a kút helyéről 1:100, vagy 1:200 méretarányban és kell egy fénykép a kútról.

Fúrt kút esetében macerásabb a menetrend, ugyanis ekkor egy erre a munkára engedéllyel rendelkező tervező közreműködésére is szükség lesz, akinek alá is kell írnia a dokumentumot. Ezek a szakemberek azonban hamarosan le fognak terhelődni, és az utolsó pillanatban nem tudnak majd segítséget nyújtani a telektulajdonosoknak.

A kérelmek beadhatóak személyesen, postai úton, e-mailben a kuti.erika@dunaharaszti.hu címen, vagy elektronikus úton, a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal hivatali kapujára beküldve.

Ha további információra lenne szüksége, akkor hívja a 24/504-466-os telefonszámot.

Fontos! A hiányosan vagy pontatlanul beadott kérelmek nem számítanak az engedélyezés megindításának!

(dunaharaszti.hu)