Állami támogatás a Bezerédi sportpark építésére

//Berényi Attila
bezeredi-sportpark-terulet_dho_20211208

A leendő sportpark helye! fotó: dho

Egy kormányhatározatban biztosított pénzt az állam a Bezerédi lakóparkba tervezett sportpark kialakítására és a Szigeti sétány folytatására.

A Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely az 5000 fő feletti települések egyes programjainak támogatásáról szól. Összesen több mint 17 milliárd forintot osztottak szét az önkormányzatok között.

E szerint Dunaharaszti Város Önkormányzata 373 990 120 forint támogatást kap a Bezerédi Szabadidő- és Sportpark kialakítására és tanösvény fejlesztésére. A város képviselő testülete legutóbbi ülésén hozott határozatot a beruházás közbeszerzésének kiírásáról. Akkor még költséget nem rendeltek hozzá, mert ehhez meg kellett várni az erről szóló kormányhatározatot.

Összefoglaló a dunaharaszti képviselő-testület üléséről

A képviselők elé került előterjesztés szerint a sportpark fejlesztés összese 550 millió forintba kerül majd, az állami támogatás ebből 330 millió forint lesz. A különbözetet a város saját költségvetéséből fedezi.

Ugyanez a kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy Alsónémedi 86 618 699 forintot kap járdaépítésre és környezetrendezésre, Délegyháza 82 522 000 forintból bővítheti a Polgármesteri hivatalt. Ócsa Városa közel 149 millió forintot költhet el út- és járdafelújításra, a temető rendbehozására és parkolók építésére.

(Magyar Közlöny, dho)