Jövő tavasszal érkezhetnek az új fák a Némedi útra

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / evening-tao
Többször beszámoltunk róla, hogy zajlik a munka a Némedi úton. Dunaharaszti egyik legforgalmasabb közlekedési szakasza megújul és megszépül. Ám a munkához a korábban ott lévő fák kitermelése is hozzá tartozott, az ígéret szerint bőven az előírt fölött telepítenek majd új fákat a régiek helyére.

A város hivatalos oldalán megjelent friss közlemény szerint a Némedi út mellett zajló munkák során vágta ki a kivitelező. 46, döntő többségében idős, jellemzően akác (egy hárs-, egy juhar, három nyár, két vérszilvafa, tuják és sövény) történt meg. Ez az út északi oldalát érintette. Itt lesz majd egységes járda, kerékpársáv, parkolók és burkolt vízelvezetés. A munkálatok során a zöldfelület is megújul.

„A kivágott 46 fa helyére minimum 92 fát ültet majd ki az Önkormányzat, valószínűleg jövő tavasszal, mivel az építkezés teljes befejezése október-november tájára várható.”

A jelen tervek szerint az út déli oldalán, ahol a járda már korábban elkészült, egy sűrűbb fasor lesz. Összesen 100 fölött lesz az új fák száma.

(dunaharaszti.hu)