Házhoz szállítják a gyerekeknek rendelt meleg ételt

//Berényi Attila
etel-haraszti-ovi-suli-kiszallitas_freepik_pholigo_20210310

Képünk illusztráció, forrás: freepik / pholigo

A koronavírus járvány harmadik hulláma elleni védekezés jegyében a kormányzat az óvodák és az iskolák bezárása mellett döntött. Azok a dunaharaszti gyermekek, akiknek szülei kérik, házhoz szállítva kapják meg a közétkeztetésben igényelhető ellátást.

A város honlapján megjelent tájékoztató szerint 5 autóval 250 adag meleg ételt visznek házhoz a Dunaharasztin élő gyerekeknek. A munkában a Városi Rendészet három autója, egy a Polgárőrségtől, egy pedig a Területi Gondozási Központtól segíti az ételek kiszállítását. A tálalásban és csomagolásban ezúttal is az óvodai dajkák segítenek.

A kiadott közleményben a városvezetés nyomatékosan felhívta azon szülők figyelmét, akik a közétkeztetést igénybe veszik a „rendkívüli szünet és a digitális oktatás idejére, hogy az ebéd átvételéig (1/2 12 és 14 óra közötti időintervallum) feltétlenül tartózkodjanak az átvétel címeként megjelölt helyszínen (lakóhelyen, illetve tartózkodási helyen).”

A tájékoztatóban az is benne van, hogy amennyiben „egyetlen alkalommal is előfordul, hogy a személyes átvétel lehetőségét nem tudják a rendész kollégák biztosítani, a következő naptól nem tudja az Önkormányzat az igényelt közétkeztetést biztosítani.” Az indoklás szerint a szigorra a feszített időbeosztás és menetrend betartása miatt is van szükség, mert az átvétel lassulása, megakadása miatt a többi igénylő gyermek jóval az ebédidőt követően jut ételhez.

(dunaharaszti.hu)