Kedves tér bújik meg a dunaharaszti Szent István templom mögött

//Berényi Attila
Kerkai park a templom mögött, forrás: 20-21.dunaharaszti.hu / Tóth Gábor
Csendes terület a Kerkai-park, amely mindössze pár lépésre fekszik a Dunától, és szinte egybe olvad a Templomkerttel. Pár éve még gazos, elhanyagolt terület volt, pedig akkor még a Kerkai olvasópark nevet viselte.

Több mint 10 esztendeje, hogy a Szent István templom addig zárt kertje megnyílt a polgárok előtt, és megújult a közvetlenül mellette található Kerkai park is.

A Dunaharaszti várossá válásának 20. évfordulójára életre hívott Dunaharaszti 20-21 portálon most erről a területről olvashat egy érdekes cikket, amelyből kiderül ki is volt Kerkai Jenő, akiről a parkot elnevezték, és egy kisfilmből azt is megtudhatja, milyen tervező munka előzte meg a felújítást, és láthatja, hogyan nézet ki egykoron a Templom kertje és az olvasópark. A cikket itt éri el.

Érdemes egyébként ellátogatni az oldalra, mert érdekes tartalmakkal, galériákkal, fotókkal találkozhat. Láthatja, hogyan nézett ki egykoron Dunaharaszti, és összehasonlíthatja a jelennel, valamint egy kisfilm sorozat segítségével megismerheti azokat, akik alakították a város elmúlt évtizedeit.

(20-21.dunaharaszti.hu)