Online ünnepli Dunaharaszti, hogy 20 éve város

//Berényi Attila
dh2021_start-microsite_freepik_20201113

Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho

Két évtizede emelték városi rangra Dunaharasztit. Az önkormányzat nagy bulit tervezett a városnapokra, ami a járványhelyzetben egyelőre meghiúsult. Most a neten hívnak közös ünneplésre. És ebben szerkesztőségünknek is része van.

Szeptember elején jelentette be a városvezetés, hogy az idei Városnapok rendezvénysorozata, a pandémiás helyzet miatt elmarad. Az akkori bejelentés szerint 2021 május 1-én és 2-án lesz egy nagy, utószületésnapi rendezvény.

Ám addig sem maradunk ünneplés nélkül. A város hivatalos honlapján egy úgynevezett „microsite” jelent meg. Ezt ide kattintva éri el.  Itt a májusi rendezvényig érdekes és színes tartalmak jelennek meg, folyamatosan.

Találhat itt fotókat a régmúltból, az elmúlt 20 esztendőből, vagy a jelenből, sőt egy olyan galéria is fellelhető, amelyben egy csúszka segítségével a város ikonikus helyeit ábrázoló régi és mai képeken egyszerre lehet megnézni, mennyit változott a város 20 esztendő alatt. Sőt 21, hiszen jövőre már ennek örülhetünk.

Az oldalon egy rövidfilmsorozat is elindult. Ennek epizódjai előreláthatóan kéthetente jelentkeznek majd, és olyan emberek szólalnak meg benne, akik az elmúlt két évtizedben a város életének szerves részét képezték, alakították annak jelenét és jövőjét.

A dunaharasztionline.hu tulajdonosa, az S.T.B. Média Art Kft. büszke arra, hogy bennünket kért fel a város a microsite és a kisfilmsorozat elkészítésére.

Természetesen portálunkon keresztül is elérhetővé tesszük (közvetlen átkattintással) a következő időszakban a microsite-on megjelenő tartalmakat!

Jó ünneplést, és jó szórakozást!

A képre kattintva elérhető a microsite.