Szúnyoggyérítés, naplemente után

//Berényi Attila
szunyoggyerites_freepik_dho_20200910

Képünk illusztráció, forrás: freepik

Még tart a nyár, és ez bizony kedvez a vérszívóknak is. Hogy a szabadtéri programokba ezek a rovarok ne rondítsanak bele, ma (2020.09.10.), amikor lemegy a nap, Dunaharasztin ismét szúnyoggyérítés lesz.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. Dunaharasztin, földi kémiai védekezés lesz, derül ki a város hivatalos oldalán megjelent tájékoztatóból.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarítani. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.  A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogírtó kezelés kiegészítéséként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.

(dunaharaszti.hu)