Ismét lesz veszélyes hulladék gyűjtés Dunaharasztin

//Tóth Gábor
elem_veszelyes_hulladek_freepik_dimabrln_20200714

Képünk illusztráció, forrás: freepik / dimabrln

Minden olyan hulladékot le lehet majd adni augusztus 29-én, amely bármilyen szempontból veszélyesnek számít.

A város honlapján megjelent tájékoztató szerint az ingyenes akció helye a Sport-sziget lesz, az egykori vasudvar területén. 2020. augusztus 29-én, szombaton reggel 8-tól 12 óráig várják Önt.

Leadható hulladékfajták: gumiabroncsok, savas akkumulátorok, fáradt-olaj, használt étolaj, olajos flakonok, a háztartásokban használt festékek és hígítók, fakonzerváló szerek, korrózióvédő anyagok, háztartási tisztítószerek és vegyszerek, a különböző gyógyszerek, kozmetikumok, száraz- és gombelemek, fotóvegyszerek, higanytartalmú hulladékok (pl. rossz hőmérők, fénycsövek), növényvédőszerek és irtószerek, valamint mindezen anyagok göngyölegei. De várják a már a háztartási kisgépeket, információs és távközlési berendezéseket, szórakoztató elektronikai cikkeket, elektromos és elektronikai barkácsgépeket, szerszámokat, ellenőrző-vezérlő és megfigyelő eszközöket, mobiltelefonokat.

A kiadott tájékoztató szerint azonban nagymérető hűtők, hűtőládák, lomok (bútor, műanyag tárgyak) építési-bontási anyagok (szigetelőanyagok, palák, építési törmelék) átvételére nincs lehetőség.

Nagy mennyiségű, több éve gyülemlő veszélyes hulladékot sem tudnak átvenni, az akció kifejezetten a lakossági gyűjtésről szól, és ez kizárólag a dunaharaszti lakosok előtt nyitott. Ez utóbit lakcímkártyával kell igazolni.

A gyűjtés rendőrségi felügyelet mellett történik és a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrzik a leadott hulladék fajtáját, mennyiségét.

 

(dunaharaszti.hu)