A polgármesteri jutalomról is döntés születhet

//Tóth Gábor
Polgármesteri hivatal, fotó: dunaharaszti online
A meghívó szerint 20 napirendi pont kerül majd Dunaharaszti képviselő-testülete elé a december 12-ére összehívott ülésen. A nyilvános esemény a Városháza Dísztermében lesz, 14 órakor.

A napirendi pontok első felével már foglalkoztunk, cikkünket itt éri el. Most a fennmaradó témák közül válogatunk.

Az előterjesztések között szerepel annak a szerződésnek a meghosszabbítása, amelyet a város még idén májusban kötött a laboratóriumi tesztek ellátására, vállalkozói megállapodás formájában. Úgy tudjuk, hogy a polgármesteri indoklás szerint elégedettek a szolgáltatással, amely költséghatékony is, így a megállapodást határozatlan idejűre módosítanák. A jövő évi vállalkozói díj információink szerint a szerződésben 15.700.000 Ft-os előirányzatot tartalmaz, azaz ez a felhasználható maximális összeg.

Úgy tudjuk, hogy a képviselők döntenek majd a dr. Szalay László eddigi használatában lévő gépkocsi eladásáról is. Az autó cseréről már korábban határoztak, szóbeli előterjesztés alapján. A városvezető egy Volkswagen márkájú autót kapott használatba Dunaharasztitól.

Még az idei költségvetésben szerepelt az a 10 millió forintos támogatás, amellyel a város a Dunaharaszti Evangélikus Egyházközösség templomépítését támogatta. Ezt a pénzt ez év végéig kellett volna felhasználni, ám az Egyházközösségen kívül álló okok miatt ez nem volt lehetséges. Így valószínűleg a képviselő-testület lehetőséget ad arra, hogy a pénz elköltésére adott időt jövő év végéig tolják ki.

A képviselők beszámolót hallgatnak majd meg a Dunaharaszti területén működő bölcsődék és óvodák működéséről és gazdálkodásáról.

Ha a képviselő-testület elfogadja, akkor meghatározzák a 2020-as év első felének időpontjait, azaz, hogy mikor lesznek a testületi ülések. Ennek értelmében a szokásos évi közmeghallgatás 2020. február 10.-én, hétfőn 18 órakor kezdődhet majd.

Információink szerint a napirendben szerepel dr. Szalay László polgármesternek adható jutalomról szóló előterjesztés is.