Dunaharaszti iskola is van a Millió lépés az iskoládért verseny nyertesei között

//Tóth Gábor
Sportágválasztó nap, Hunyadi suli, fotó: dho

Sportágválasztó nap, Hunyadi suli, fotó: dho

Az Országos Kékkör távját eddig 722 iskola teljesítette legalább hétszer, közülük sorsolták ki az M4 Sport csatorna élő adásában azt a száz iskolát, melyek egy-egy millió forint értékű sportszertámogatást nyertek - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel. Köztük ott van a Hunyadi suli is.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében és az aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatásával létrejött Millió lépés az iskoládért elnevezésű országos kihívás Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programjává vált, mellyel eddig 408 ezer aktív résztvevőt értek el – olvasható a közleményben.

A 77 napon át zajló tavaszi fordulóban a résztvevők összesen 64 milliárd lépést tettek meg, ami hozzávetőlegesen 45 millió kilométernek felel meg.

A tájékoztatás szerint a kampányban az Országos Kékkör távját eddig legalább hétszer teljesítő 722 iskola közül sorsolták ki csütörtökön élő adásban az M4 Sport csatornán azt a száz iskolát, melyek egy-egy millió forint értékű sportszertámogatást nyertek. A nyertesek listája a www.milliolepes.hu weboldalon található meg. Itt látható, hogy a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola is ott van a szerencsések között a maga 18,88-as teljesítményével, azaz az iskola tanulói összességében ennyiszer teljesítették az Országos Kékkör távját. Így az intézmény a 1 millió forintos sportszervásárlási lehetőséghez jutott.

A tervek szerint ősszel új kihívással folytatódik a Millió lépés az iskoládért országos kihívás – írták az összegzésben.

(MTI)