Kinder-Oktoberfest a Hunyadi suliban

//Tóth Gábor
hunyadi-kinderoktoberfest_dho_20231026-2

Nyitótánc, a nyolcadikosok előadásában, fotó: dho

A 6. évfolyam, német nemzetiségi osztályainak szervezett Kinder-Oktoberfestet a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola, valamint a Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat.

A suli és a német önkormányzat feladata és célja is a hagyományok ápolása, továbbadása a következő generációknak. Ennek volt kiemelkedő állomása ez a rendezvény. Itt a gyerekek néptáncosok segítségével, testközelből ismerkedhettek meg a sváb táncos viseletekkel, természetesen kifejezetten a Harasztin egykor használatos darabokkal, valamint a táncok alaplépéseivel. Sőt az itt tanultakat egyből egy kis polka-partin kamatoztathatták.

A programot Kovács Ágota és Gallaszné Lada Noémi szervezte, a hangosítást Báthori István biztosította, a zenéket pedig Kaltenecker Anita szállította.

A tanításban Wolf Richard középiskolás táncos volt a suli segítségére, de a 8.d osztályból Gecsey-Horváth Hajnalka, Bende Borbála és a 7.c osztályból Ujszászi Hanna is közreműködött. Ők egyébként szabadidejükben tánccsoportok tagjai.

(dho)