Készülnek a magaságyások. fotó: Nádor Lakóparkért Egyesület
A környezettudatos szemléletformálást szolgálja a Föld napja. A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola különleges akcióval hívta fel a diákok figyelmét a fontos eseményre.

Magaságyásokat telepítettek a Hunyadi suliba az április 22-én megrendezett Föld napján, és az ezt követő Fenntarthatósági témahéthez kötődve. A szerkezeteket a Nádor Lakóparkért Egyesület adományozta az intézménynek, összesen 6 darabot. Ebből három a Fő út 69-be, és három a Földváry utcai épület udvarára került. Az ezekhez szükséges termőföldet és komposztot Tacsi István (Dunaharaszti Komposztáló és Zöldhulladék Lerakótelep) biztosította.

„A magaságyás remek módja annak, hogy zöldségféléknek, fűszernövényeknek, egynyári és évelő növényeknek kedvező környezetet teremtsünk. A kert tervezésénél figyelembe vesszük a pedagógiai célokat, a tanulók érettségét és a kert ökológiai adottságait.”

– áll a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola szerkesztőségünknek küldött közleményében. A gyerekek tehát, közösségben fognak növénytermesztésbe, így erősödik bennünk a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye.

(Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola)