Kisdiákok és egy türkesztáni szil. fotó: dho
A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola nagy súlyt fektet a gyerekek környezettudatos nevelésére. Ebben segít az is, hogy egy pályázat segítségével 10 fát és cserjéket ültettek el a Csati parti tagintézmény udvarára. A növényeket az osztályok fogadják örökbe.

A 10 Millió fa Alapítvány koordinálja a K&H hűsítő ligetek programját. Ennek keretében országszerte 480 intézmény pályázott, ebből 100 intézményt választottak ki, köztük a dunaharaszti iskolát is. Összesen 550 fát és 1100 cserjét ültetnek el az iskoláknál, ebből kerültek virágos kőrisek, hegyi juharok és türkesztáni szilek a Hunyadiba. Ezen fölül 20 tő mirtuszlonccal is gazdagodott az intézmény, mondta el szerkesztőségünknek az ültető ünnepségen Kéri Gabriella az alapítvány koordinátora.

Érdekes, hogy pontosan az éghajlatváltozás tette lehetővé, hogy az ültetést január közepén szervezhessék meg, hiszen az enyhe, fagymentes időben ezt is meg lehetett tenni. 9 fát az osztályok, egyet pedig a tanári kar fogadott örökbe. Mindegyiket külön-külön elnevezik, és a gyerekek, valamint a pedagógusok fogják őket gondozni. Azért ezeket a fafajtákat választották, mert viszonylag gyorsan megnőnek és őshonosak.

(dho)