Advent a Mese oviban

//Berényi Attila
mese-ovi-advent05_dho_20221203

Advent a Mese oviban, fotó: dho

Karácsonyváró hangulatba burkolózott a Mese ovi. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy programkavalkád várja a szülőket és a kicsiket egyaránt. Még most is érdemes elindulni!

Az ünnepre készülődve nyitotta meg kapuit mindenki előtt a Mese Óvoda. A bejáratnál a kertben azonnal egy karácsonyfadísz készítő pult fogadta a vendégeket. Itt a madarak karácsonyfájára készültek, almából, magvakból és egyéb, a szárnyasok számára ehető elemekből díszek. Ami elkészült a gyerekek egyből fel is akasztották a fára, hogy így lepjék meg a madarakat, tudtuk meg Tóthné Szatmári Ágnes intézményvezetőtől.

Igazán kreatív ötletekkel álltak elő az óvónénik, ugyanis hó nélkül is lehetet hógolyózni és hóembert építeni. A kert fái karácsonyi díszben úsztak. Aki pedig átfázott tea és kávé fogadta, amit „Mese óvoda” feliratú poharakban lehetett meginni. Sőt mézeskalácsot és más csemegéket is lehet venni. A büfé bevétele az óvoda alapítványához kerül. Minden évben ebből szokták meglepni a gyerekeket, és ilyen rendezvényeket is finanszírozzák.

Az udvaron meg lehet fejteni a Mikulás egy titkát is, de ehhez a gyerekeknek kell segíteniük, néhány feladat megoldásával.

Odabent, az intézmény minden szegletében valami meglepetés várja a gyerekeket és a szüleiket is.

Úgy tudni, hogy a jövő héten a Mikulás is ellátogat majd a gyerekekhez az oviban. A nagyszakállú a Dunaharaszti Nádor Lakóparkért Egyesület támogatásával oszt majd csomagokat a jó gyerekeknek. A manók már előre eljöttek ide, és most a Manóműhelyben szorgoskodnak. Az ovi ugyanis megkérte a szülőket, hogy egy-egy kisebb ajándékkal érkezzenek a rendezvényre. Ezek kisebb felajánlások, amelyeket hátrányos helyzetű gyerekeknek adományoznak majd, természetesen szépen becsomagolva, amelyben a manók segítenek. Az egyik teremben diavetítés várja az érdeklődőket, egy másikban pedig karácsonyi zene-bona csendül fel.

16 órakor zenés, mesekoncert lesz. Majd pedig az ovi egyik ablaka felfénylik majd, mivel az intézmény csatlakozott a Bezerédi Advent kezdeményezéshez, amelyről többet ide kattintva tudhat meg.

(dho)