Hétfőn érettségi, a haraszti diákok is készülnek

//Tóth Gábor
erettsegi2021_maruzsa-zoltan-bejelentes_freepik-dho_20210112

Képünk illusztráció! forrás: freepik, dho

2022. május 2-án a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv tárgyak írásbeli vizsgáival indul a május-júniusi érettségi időszak. A Baktay Ervin Gimnázium tanulói már nagyon készülnek.

A következő hetekben 1 162 helyszínen várhatóan mintegy 114 700-an érettségiznek. A vizsgákat május 2. és június 24. között a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, lebonyolításukban 3 185 érettségi vizsgabizottság működik közre, áll az Oktatási Hivatal közleményében.

Az írásbeli vizsgákat május 2. és 23. között rendezik meg. A dunaharaszti Baktay Ervin Gimnáziumban összesen 87 végzős izgul ezekben a napokban. 29 fő „A” osztályos, 31 fő „B”-s és 27 fő „C”-s ad majd számot a tudásáról. Az intézménytől kapott tájékoztatás szerint a vizsgák közép és emelt szinten történnek. Utóbbi, azaz a nehezebb vizsgafajtát 95 esetben választották a tanulók, van aki ugyanis több tárgyból is emelt szinten maturál.

Sőt vannak olyan alsóbb évfolyamosok is, akik bizonyos tárgyakból előrehozott érettségi vizsgát tesznek. Ők összesen 68-an vannak, általában nyelvekből vizsgáznak majd, 11 esetben angol és 1 német nyelvű is van közöttük.

(OH, dho)