Szemétszedéssel készülnek a Föld napjára a dunaharaszti diákok

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / ViDlstudio
A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ fenntartásában lévő iskolák diákönkormányzatainak elnökeiből álló Diákönkormányzati Tanács határozatban döntött arról, hogy a ebben az évben az általános iskolások szemétszedéssel ünnepeljék a Föld napját.

Minden év április 22-én világszerte különféle eseményekkel hívják fel a figyelmet bolygónk természeti kincseinek megóvására. Ez az esemény most péntekre esik.

Már gyermekkorban fontos megtanulni, hogy a környezetünkre vigyázni kell, hogy a szemét helye a kukában van és nem a bokrok alatt. Sajnos ezt még nagyon sokan nem értették meg, így gyakran van szükség szemétszedésre.

Dunaharaszti általános iskolái kivétel nélkül részt vesznek most szombaton egy szemétszedési akcióban. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói szombat déltől a Kandó Kálmán utcában gyűjtik majd össze a szemetet.

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola növendékei a Határ úton tisztítják meg a környezetüket a hulladéktól.

A Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolába járó gyerekek a Földesi utcából indulnak és a Sportszigetet tisztítják meg az eldobált szeméttől.

A gyerekek számára a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ biztosítja a munkához szükséges eszközöket. A begyűjtött szemét elszállításában az Önkormányzat lesz a diákok segítségére.

Városi szemétszedés Dunaharasztin

Aki egyébként szintén szeretne szemetet szedni, az másnap, azaz 2022. április 23-án megteheti, hiszen civilek is szerveznek szemétszedést Dunaharasztin.

(dho)