Még várják a Hunyadiba az egykori iskolai emlékeket

//Berényi Attila
115ev-emlekek1_hunyadi-suli_20220123

Relikviák a múltból. forrás: Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola

Ebben a tanévben ünnepli fennállásának 115. évfordulóját a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola. Ez alkalomból több programot is szervez az intézmény, amelyhez régi, az iskolához kötődő emlékeket várnak továbbra is.

A suli tanári szobájában már gyülekeznek a múltat idéző tárgyak. Régi, sárguló fotókról néznek vissza az egykori diákok, dokumentumok, tablók mutatják az iskolai életet. A mai gyerekek számára már idegen kisdobos és úttörő relikviák elevenítik meg, milyen volt gyereknek lenni évtizedekkel ezelőtt e falak között.

A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola iskolatörténeti kiállítást tervez, de lesz művészeti tárlat a volt hunyadis pedagógusok, diákok, szülők alkotásaiból és jubileumi évkönyv is készül majd. Ezekre gyűjtik össze ezeket a kincseket. De a leadási határidő még messze.

Relikviák a múltból. forrás: Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola

Ha van emléke a Hunyadi János Általános Iskoláról, akkor segíthet. A kiállításhoz és a kiadványhoz vár az intézmény írásos visszaemlékezéseket, leveleket, fotókat, az iskola életéhez kapcsolódó tárgyakat, érmeket, kupákat, okleveleket, iskolaköpenyt. De ha van az úttörő/kisdobos élethez kapcsolódó emléke vagy régi tankönyve, füzete, ellenőrzője az is nagyon érdekes lehet a szervezőknek.

A művészeti kiállításhoz olyan alkotásokat várnak a szervezők, amelyek érdemesek és érdekesek a nagyközönségnek. Ilyenek a sulihoz kötődő kézimunkák, rajzok, festmények, fotók vagy irodalmi alkotások is.

A tárgyakat természetesen visszajuttatják majd tulajdonosaiknak, így csak kölcsönbe kérik őket. Ehhez azonban az kell, hogy ezeket névvel és elérhetőséggel lássa el. A fotókhoz pedig szükség van a kép készítésének időpontjára, az azon látható személyek nevére is.

A felajánlásokat az iskola székhely épületében (Dunaharaszti, Földvári u. 15.) portáján lehet leadni, emailban pedig a hunyadi115@hunyadi-dh.hu címre. Határidő: 2022. február 28.

További információk: +3630/7093136

Relikviák a múltból. forrás: Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola
(dho)