Egész héten digitális oktatás a Rákóczi iskola telephelyén tanulóknak

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik
A Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Rákóczi u. 28-ban található telephelyén ezen a héten nem lesz „normál” tanítás. Online oktatják a gyerekeket, de ügyelet igénybe vehető az intézményben.

A szülőknek a „Kréta” rendszerben kiküldött friss tájékoztató szerint „Covid fertőzés” miatt jelen állás szerint az első tantermi oktatási nap 2021. február 22. lehet. Azok a szülők, akik nem tudják megoldani gyermekük otthoni felügyeletét, kérhetnek ügyeletet, de ott a digitális oktatásban való részvétel nem megoldható, mivel több osztályból, évfolyamból érkező gyerekek lesznek egy helyen.

A tájékoztatóban hangsúlyozottan felhívják a szülők figyelmét, hogy ha gyermeküknek bármilyen a COVID19 fertőzésre utaló tünetük van, akkor mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot a gyermekorvosukkal, és ragaszkodjanak a teszt elvégzéséhez, valamint a doktort tájékoztassák a „fennálló helyzetről”.

A Rákóczi u. 1-3-ban egyelőre marad a tantermi oktatás a megszokott rendben!

Vasárnap adtunk arról hírt, hogy a hétfői napra először csak egy napos rendkívüli szünetet írt elő az intézmény vezetője. Erről itt olvashat.

(dho)