Ideiglenesen zárva a Napsugár Óvoda

//Tóth Gábor
napsugar-ovoda_zarva1_dho_20201109

Napsugár Óvoda, Dunaharaszti, fotó: dho

A Dunaharaszti Napsugár Óvoda egyelőre zárva tart, mert az egyik dolgozó esetében pozitív lett a koronavírus (COVID19) teszt.

UPDATE: Egy hét rendkívüli szünetet rendelt el a Napsugár Óvodában az Emberi Erőforrások Minisztériuma, áll Dunaharaszti önkormányzat hivatalos közleményében. Ennek alapján a Napsugár Óvoda november 13-ig, péntekig zárva tart – a gyermekek ezen a héten nem látogathatják az intézményt. Az óvoda munkatársainak tesztelését már kedd reggel megkezdi az Önkormányzat.

Az intézmény újranyitása csak a teljes fertőtlenítés után lehetséges, tehát ez után mehetnek ismét a gyerekek az oviba. A fenntartó tájékoztatása szerint, most végzik a fertőtlenítést és a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélye után, az Emberi Erőforrások Minisztériumának hozzájárulásával kezdhet újra működni az óvoda. Erről a szülők külön tájékoztatást kapnak majd.
Tájékoztató a Napsugár Óvoda kapuján, fotó: dho
Az óvodák dolgozóit rendszeresen szűrik és a most bejelentett szigorú, járványellenes intézkedések szerint (ezekről itt olvashat részletesen) a tanárokat, óvópedagógusokat és a bölcsődei dolgozókat is hetente, célzottan kell majd tesztelni.