Autó ejtette csapdába Dunaharasztin a 1,5 éves kislányt

//Berényi Attila
dh-posta_lezart-auto-gyerek_policehu_20230602

kép forrása: dho podcast

Az egyre melegebb időben az autók pillanatok alatt képesek átforrósodni. Abban sem embert, sem állatot nem szabad hagyni, még rövid időre sem. Most egy műszaki hiba miatt alakult ki veszélyes helyzet Dunaharasztin, a rendőrök hozták a megoldást.

Még csütörtökön délután (2023.06.01.) a Baktay téren, a posta előtt parkolt le egy anyuka. A posta előtt szállt ki kocsijából, az indítókulcs bent maradt, a rendszer pedig váratlanul, azonnal blokkolva, indokolatlanul foglyul ejtette a még az autóban ülő kicsit. A pótkulcs budapesti címükön volt, legalább 30-40 percet kellett volna várniuk, mire valaki elviszi nekik Dunaharasztiba. Más módszerhez kellett nyúlni, pontosabban ütni, áll a police.hu oldalon megjelent tudósításban.

A hőmérő árnyékban 28-29 fokot mutatott, a kocsi pedig a napon állt, ilyenkor nincs idő tanakodni, mert a kocsi belső terében rohamosan melegszik a levegő. Az anyuka a közelben járőröző egyenruhástól kért segítséget, aki betörte a kicsitől legtávolabbi szélvédőt. A kislányt a közeli orvosi ügyelet munkatársa vizsgálta meg, mindent rendben talált.

(police.hu)