A pénzt is eltakarította a dunaharaszti bejárónő

//Berényi Attila
Képünk illusztráció! forrás: freepik / kues
A rendszeresen Dunaharasztin takarító asszony megdézsmálta a háziak félretett készpénzét. A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség most emelt vádat ellene, derül ki a Pest Vármegyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményéből.

A vádirat szerint az elkövető nő már évek óta takarított pénzért a Dunaharasztiban élő család házában. Mivel megbíztak benne, nem követték szemmel a tevékenységét. A megbízó házaspár a lakás egyik szobájában, egy dobozban tartotta körülbelül 1.000.000,- Ft összegű félretett pénzét. Az elkövető takarítás közben megtalálta a pénzt, majd elhatározta, hogy abból elvesz.

2021 december eleje és 2022 márciusa között a nő négy alkalommal, összesen 280.000,- Ft-ot vett ki a dobozból kisebb részletekben.

A sértetteknek időközben feltűnt, hogy megfogyatkozott a pénzük. Gyanakodni kezdtek a takarítónőre, ezért a dobozban lévő bankjegyek sorszámait felírták. 2022. március 2-án a sértettek észlelték, hogy újra hiányzik a pénzből, így értesítették

a rendőrséget, miközben az elkövető még a házban tartózkodott. A helyszínre érkező rendőrök a nő ruházatában megtaláltak 40.000.- Ft-ot a jelölt bankóból.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az ügyben folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

(Pest Vármegyei Főügyészség)