Apjára és lakótársára támadt a dunaharaszti részeg drogos

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / rcphoto
Az apja Dunaharasztin található ingatlanjában élő, rendszeresen drogot és alkoholt fogyasztó munkanélküli férfi brutálisan megtámadta lakótársát és többször a saját apját is. Az idős férfi két esetben, majdnem belehalt a bántalmazásba. Az elkövető rács mögött, most emeltek vádat ellene.

A vádirat szerint az elkövető korábban apja ingatlanján, Dunaharasztiban együtt lakott a sértettel. Gyakran veszekedtek, amelynek során bántalmazásra is sor került. Ezért a sértett úgy döntött, hogy elköltözik az elkövetőtől, áll a Pest Megyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A sértett 2020 áprilisában éppen holmijaiért ment vissza az ingatlanba, ahol összetalálkozott az elkövetővel és ismét veszekedni kezdtek. A támadó ekkor nyakon ragadta és az ágyra lökte, többször orrba vágta. Ám itt sem állt meg, hanem egy kisollót felkapott és sértett arcába vágta, annak bal szeme közelében. Még négy alkalommal próbált lesújtani az ollóval, de ezt a sértett már kivédte. A vérző arcú sértett el tudott menekülni, és az utcán a járókelőktől kért segítséget.

Ám amit a férfi az apjával tett, az még borzasztóbb! 2020 második feléig dolgozott segédmunkásként, de ez után semmilyen munkát nem vállalt. Ám közben rászokott az alkoholra és a drogra, mindkettőt rendszeresen fogyasztotta. Hogy ezeket meg tudja venni, az apjától kért pénzt. Az elkövető életmódját apja több alkalommal is szóvá tette, amely miatt közöttük gyakran hangos viták, veszekedések alakultak ki.

2021 februárjában egy ilyen vita során az elkövető egy 11 cm pengehosszúságú késsel, valamint egy üvegpalackkal támadta meg az ágyán fekvő apját. A késsel a férfi felsőteste felé szúrt, illetve az üvegpalackkal arcát megütötte. A szúrás az apa védekezésként felemelő kezét érte végül el. Ezután a brutális elkövető az ágy mellől, a földről egy fahasábot vett a kezébe, amellyel leütötte apját, aki elveszítette az eszméletét. Ájult apját látva egyszerűen lefeküdt aludni. Másnap érkezett meg a másik fiú, aki apja állapotát látva azonnal mentőt hívott. A sértett életveszélyes állapotban volt.

És itt sincs még vége a rémtörténetnek! 2021 áprilisában a megint részeg férfi azt vette észre, hogy az apja hazaérkezett. Felkelt az ágyról és minden előzmény nélkül ököllel ütni kezdte szülőjét. Meg sem állt ezzel, az apja az udvarra próbált menekülni előle. Ott összeesett, fia ekkor többször a mellkasára taposott és legalább háromszor fejbe is rúgta. Ezután a sértett megpróbált felállni, de miközben már négykézlábra állt, az elkövető ismét fejbe rúgta, majd még többször megrúgta és a nyakára is rálépett. A sértettnek sikerült elkapnia végül a lábát és így a földre rántva birkózni kezdtek. Időközben a szomszédok észlelték a történteket és értesítették a rendőröket. Az apa ismét életveszélyes állapotba került.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség az elkövetővel szemben három rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, amelyek közül a volt lakótárs sérelmére elkövetett kísérleti szakban maradt.

(Pest Megyei Főügyészség)