Óriási az anyagi kár a dunaharaszti tűz után

//Berényi Attila
Fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP
Ahogy beszámoltunk róla, több épület is lángba borult hétfőn a Széchenyi utcában. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerkesztőségünknek küldött összegzése szerint jelentős az anyagi kár, a tűzben érintett lakóépület lakhatatlanná vált.

Egy kétszáz négyzetméteres családi ház gyulladt ki hétfő délután a Széchenyi utcában. Mire a szigetszentmiklósi és a fővárosi hivatásos, valamint a kis-szigeti és a délegyházi önkéntes tűzoltók a helyszínre érkeztek, a ház teljes egészében égett, a tűz átterjedt a házzal egybeépített garázsra, a benne álló autóra, a garázs mellé épített melléképületre, illetve a szomszéd telken lévő melléképület tetőszerkezetére is, áll a katasztrófavédelem jelentésében.

Több épület lángolt Dunaharasztin

A tűzoltók megfékezték a lángokat, megakadályozták azok továbbterjedését, majd átvizsgálták a kiégett épületeket. A munkát a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az égő épületben négy ipari gázpalackot és öt propánbutángáz-palackot tároltak, közülük egy propánbutángáz-palack felrobbant, a többit az egységek kivitték az épületből. A palackok felhevültek a tűzben, hűtésükről gondoskodtak. Ennek ellenére az egyik acetilénpalackban a kémiai folyamat elindult, ezért azt a rendőrség mesterlövészei hatástalanították. Az épület lakhatatlanná vált, hat embert rokonok fogadtak be.

(PMKI)