Újraindul a kéményseprés

//Tóth Gábor
kemenyellenorzes_datumok_freepik_20200703

Képünk illusztráció, forrás: freepik

A hónap elején újrakezdte a társasházi sormunkát és a magánházak kéményeinek ellenőrzését a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Itt vannak a Dunaharaszti időpontok.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint az ország tizenhét megyéjét – Budapest, Vas és Fejér megye kivételével – átfogó ellátási területen minden olyan társasházban, ahol az éves ellenőrzést március 17-ig nem végezték el, a szervezet kéményseprői megkezdik a lakosság kiértesítését a kéményellenőrzés és -tisztítás új időpontjáról.

A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy támogassa a kéményseprők évente kötelezően, a lakosság körében ingyenesen végzett tűzmegelőző munkáját azzal, hogy az értesítőn megadott napon biztosítják a szakemberek bejutását ingatlanjukba. Az átdolgozott sormunkatervek megyei és települések szerinti bontásban már megtekinthetőek a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon, a 2020. évi új sormunkaterv oldalon.

Dunaharaszti hivatalos honlapján magyarázat nélkül találja meg a megyei leosztás táblázatát, ide kattintva. E szerint városunkban 2020. szeptember 01. – szeptember 30. között végzik el a katasztrófavédelem szakemberei.

Az egylakásos ingatlanok tulajdonosai is újra, szabadon választott időpontra igényelhetik égéstermék-elvezetőjük felülvizsgálatát. Az időpont-egyeztetési igények és egyéb kéményseprési ügyek intézése érdekében keressék a katasztrófavédelem kéményseprőit:

  • online – https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat – a megfelelő elektronikus űrlap kitöltésével és elküldésével;
  • e-mailben a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címen;
  • postai úton, a levelet a BM OKF GEK részére, 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve;
  • telefonon a 1818-as ingyenesen hívható központi telefonszámon a 9-es és 1-es menü kiválasztása után jelentkező ügyintézőnél;
  • személyesen, ügyfélfogadási időben a megyei ellátási csoportok irodáiban;
  • a külföldön tartózkodó állampolgárok pedig a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el az ügyfélszolgálatot.

Tehát a társasházakban élők értesítőt kapnak az ellenőrzés tervezett időpontjáról, a magánházakban viszont ezt kérni kell. Időpont egyeztetésre van lehetőség. A munkát ingyenesen végzik el azokban az ingatlanokban, ahová nincs cég bejelentve.

 

(BM OKF, dunaharaszti.hu)