Egy hónapra megint elindul az előfizetéses zöldhulladék-gyűjtés

//Berényi Attila
funyiro_freepik_EyeEm_240523

Képünk illusztráció. forrás: freepik / EyeEm

Az elmúlt években viszonylag sokan vették igénybe Dunaharasztin is, a házhozmenő, zöldhulladék-szállítást. Ez korábban is előfizetéses volt. Az év elejével a MOHU vette át az egész országban a teljes hullandékgazdálkodást, így a zöldhulladék begyűjtését is.

Várhatóan a végleges, új rendszer 2024. július 1-től startol el, ám előtte egy hónapig a tavalyi megoldást lehet igénybe venni, igaz meglehetősen magas áron.

A MOHU-val szerződött DTKH Nonprofit Kft. szerkesztőségünknek küldött tájékoztatója szerint az előző években is használt zsákos rendszert lehet igénybe venni 2024.06.01. és 2024.06.30. között. Ez idő alatt a szerződő felektől 2 alkalommal viszik el a zsákba összekészített zöldhulladékot. Ennek ára bruttó 6.096 forint. A zsákot is meg kell venni, ezért bruttó 1250 forintot kérnek el. Akinek megvan az előző évben rendszeresített zsákja, az használhatja azt. Ezek 160 l űrtartalmúak.

A szabályok sem változtak. Nem viszik el az alábbi zöldhulladék fajtákat: gyökereket, gyepszőnyegeket és annak maradékait, gyümölcsöket, terméseket, zöldségeket, valamint, földel kevert bármilyen zöldhulladékot. A sövények, bokrok vágott gallyait, kérjük, apróra vágva helyezzék a zsákba úgy, hogy az, az ürítés alkalmával ne sérüljön. A túlsúlyos, egy ember által alig mozdítható zsákokat sem viszik el.

Lényegében a vágott fű, gaz és nyesedék elszállítására nyílik lehetőség.

A szolgáltatást megrendelni emailon ide kattintva lehet az innen letölthető űrlap elküldésével. További információk telefonon: 06-60-665-4021.

Ha valaki más megoldást szeretne, akkor igénybe tudja venni a Dunaharaszti Komposztáló és Zöldhulladéklerakó telep szolgáltatásait.

https://dunaharasztionline.hu/helyihirek/onkormanyzat/2024/02/16/a-harasztiak-tovabbra-is-ingyenesen-adhatjak-le-a-zoldhulladekot/

(Multiszint, dho)