Logisztikai vezetők járták be az eMAG új, dunaharaszti komplexumát

//Tóth Gábor
eMAG_sajttaj_emag_20231115-3

Algoritmusvezérelt futószalag az eMAG dunaharaszti raktárbázisában. fotó: eMAG

A hazai raktározási és szállítási szektor jelentős szereplőinek közel negyven logisztikai vezetője és munkatársa vett részt az eMAG mintegy 117 ezer négyzetméteres dunaharaszti logisztikai központjának bejárásán. Az eseményt a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjának tagjai számára szervezték, áll az eMAG szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Az eMAG Magyarország korábbi több helyszínen működő, bérelt raktárait kiváltó új, saját tulajdonú, közel 40 milliárd forintos befektetéssel dunaharaszti logisztikai bázisa tavaly, a Black Friday kapcsán mutatkozott be először, éles helyzetben.

A jelentős mértékben automatizált létesítmény felkeltette Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjának figyelmét. A szervezet saját, a raktározási iparban tevékenykedő tagjait invitálta meg az eMAG logisztikai bázisának bejárására, amelyen a központban saját hubot működtető Sameday futárszolgálat is képviseltette magát.

A bejárás utáni kerekasztal-beszélgetésen Taba Péter, az eMAG Magyarország logisztikai vezetője, Polgári Balázs, az eMAG ügyfélszolgálat és Marketplace Support vezetője, valamint Szép Károly, a Sameday kereskedelmi- és marketingigazgatója válaszolt a logisztikai szakemberek kérdéseire.

Az eMAG dunaharaszti bázisa egyidejűleg akár 127 kamiont képes fogadni, belsejében még főszezonon kívül is termékek százezrei találhatók kávékapszulától a kerti medencéig, ezekből az eMAG kétszer annyit tud készleten tartani, mint a korábbi öt külön lokáción együttvéve, a termékek biztonságát több mint 1200 belső kamera felügyeli, amelyekkel egy-egy árucikk “életútja” is végig lehet követni a bevételezéstől a rendelésre való kiszállításig.

A komplexum kapacitásait úgy tervezték, hogy a forgalom több évnyi bővüléshez, illetve a régiós terjeszkedéshez is stabil alapokat biztosítson, de még ezek elérése esetén is rendelkezésre áll a hely egy, a meglévővel azonos méretű raktárbázis bejáratához vezető út túloldalán.  A jövőbeli teljes kiépítettséghez lett méretezve az elektromos hálózat, a tűzoltóvíz-tartály, de még az esővíz-elvezetés is.

(eMAG)