Húsvét: közösségi közlekedés

//Tóth Gábor
buszhusvet_freepik_230405

Képünk illusztráció. forrás: freepik

Sokan indulnak útnak húsvétkor – felkeresni a messzebb élő családtagokat, ismerősöket, szeretteiket. A tömegközlekedési társaságok az ünnephez igazítják menetrendjüket.

Ventona Trans. Kft.

  • 2023 április 7. péntek: vasárnapi menetrend
  • 2023 április 8. szombat: szombati (piacnapi) menetrend
  • 2023 április 9. vasárnap: vasárnapi menetrend
  • 2023 április 10. hétfő: vasárnapi menetrend

MÁV-HÉV

Április 7-étől 10-éig a HÉV-vonalakon a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben (kivéve a H7-es HÉV-en, amely április 8-án szombati menetrend szerint jár).
Április 11-én a H6-os HÉV a munkanapokon érvényes menetrend szerint közlekedik.

Volánbusz:

Április 5-én, szerdán munkanapon és a hét utolsó tanítási napján, április 6-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, április 7-én, nagypénteken a munkaszüneti napon, április 8-án a szabadnapon, április 9-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon, április 10-én, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.
Április 11-én a hét első tanítási szünetes munkanapjának, míg április 12-én munkanapnak és a hét első tanítási napjának megfelelő menetrend lesz érvényben.

MÁV

A MÁV-START járatai április 6-án a tavaszi szünet első napján a pénteki, április 7-én (péntek) a szombati, április 8-án (szombat) és április 9-én (vasárnap) az ünnepnapi, április 10-én (hétfő) a vasárnapi, április 11-én (kedd) már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A tavaszi szünetben is – április 6-11. között – használhatják az általános iskolások Kajla útlevelüket.
Az április 6-11. közötti tavaszi szünetben minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja világoskék Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain. A részletek ide kattintva tekinthetők meg.

(dho, MÁV-csoport)