Tovább nőtt a Gebrüder Weiss szállítmányozási vállalat forgalma

//Tóth Gábor
gebruder-weiss_eves-beszamolo_dho_20210329

A Gebrüder Weiss épülete Dunaharasztin. fotó: dho

A Gebrüder Weiss Kft. 34,1 milliárd forint árbevételt ért el tavaly, 12 százalékkal többet az előző évinél - közölte a szállítmányozási és logisztikai vállalat az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a társaság szegedi és polgári új telephelyének megnyitásával teljessé tette magyarországi regionális logisztikai raktárhálózatát. A nemzetközi vállalat magyar leányvállalata 1,5 millió küldeményt továbbított tavaly.

Emlékeztettek arra, hogy a társaság 2022 negyedik negyedévében 10 milliárd forint értékű logisztikai beruházás kivitelezését kezdte meg Dunaharasztiban.

A közlemény szerint a Gebrüder Weiss nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat 3,01 milliárd euró nettó árbevételt ért el 2022-ben, ami 18 százalékkal haladja meg az előző évi 2,54 milliárd eurós eredményt. A közúti szállítmányozási üzletág 1,47 milliárd eurós forgalmat ért el, 16 százalékkal többet, mint 2021-ben. A légi és tengeri szállítmányozási terület 1,27 milliárd euróval és 24 százalékos forgalomnövekedéssel zárt.

A lauterachi (Ausztria) székhelyű Gebrüder Weiss Holding AG globális, teljes körű szolgáltatást nyújtó logisztikai vállalat mintegy 8400 munkavállalót foglalkoztat, és 180 saját tulajdonú telephellyel rendelkezik.

(MTI)