Megnyírják a fákat Harasztin a nagyfeszültségű elektromos hálózat mentén

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / prompirak
Az e.on Dunaharasztin és a környező településeken is gallyazási munkálatokat végeztet a nagyfeszültségű elektromos hálózat mentén.

A túl magasra nőtt, a vezetéket veszélyes távolságban megközelítő fák, ágak nemcsak üzemzavart, áramkimaradást okozhatnak, amely a lakókörnyezetnek kellemetlenséget jelent, hanem élet- és balesetveszélyt is jelentenek, közölte a szolgáltató.

Alapvetően az ingatlan tulajdonosának/bérlőjének kell rendszeresen eltávolítania a jogszabály alapján azokat az ágakat, amelyek a vezetékek biztonsági övezetén belülre nyúlnak. Most a szolgáltató megbízásából végzik el szakemberek a munkát.

A 35 kV felett 200 kV névleges feszültségszintig méretezett vezetékek esetében az előírt védőtávolság 3 méter. A gallyazás során nem esztétikai és kertépítészeti szempontok érvényesülnek, hanem a biztonságos szolgáltatás körülményeinek megteremtése.

Az e.on városunkban is megkezdi a gallyazási munkálatokat, derül ki a dunaharaszti.hu oldalon megjelent közleményből. Az érintett utcák térképes jelölését ide kattintva tekintheti meg. Ezeket sárga színnel jelölték.

(e.on, dunaharaszti.hu)