Jól megy a dunaharaszti szállítmányozónak

//Tóth Gábor
A Gebrüder Weiss épülete Dunaharasztin. fotó: dho
Az osztrák székhelyű Gebrüder Weiss nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat 2021-ben tovább erősítette magyarországi pozícióját - közölte a cégcsoport az MTI-vel.

A vállalatcsoport tavaly 2,54 milliárd euró nettó árbevételt ért el, ami 43 százalékos növekedés az előző évihez képest. A konszern dunaharaszti székhelyű magyar leányvállalata, a Gebrüder Weiss Kft. árbevétele 2021-ben 20 százalékkal haladta meg a megelőző év értékét, 28,731 milliárd forintot ért el 1,6 millió küldemény szállításával.

Részletezik, hogy a Magyarországon továbbított küldemények átlagos súlya 14 százalékkal növekedett, a házhozszállítási terület pedig 33 százalékos forgalombővülést ért el 2021-ben egy év alatt.

Magyarországon 428 főre emelkedett a munkatársak száma, és 2021-ben több százmillió forintos beruházással 4 új logisztikai központot hoztak létre, Dunaharaszti és Győr mellett a magyar kft. Zalaegerszegen, Pécsett, Polgáron és Szegeden működtet telephelyeket. Ezzel befejeződött a Gebrüder Weiss Kft. 6 egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel rendelkező magyarországi hálózatának kiépítése.

Wolfram Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának elnöke a közleményben hangsúlyozta, hogy a 2021-es évet nagyfokú változékonyság jellemezte, és büszke arra, hogy a nehéz körülmények ellenére ilyen teljesítményt nyújtott a vállalat.

A lauterachi székhelyű Gebrüder Weiss Holding AG egy teljes körű szolgáltatást nyújtó logisztikai vállalat, amely 180 saját tulajdonú telephellyel rendelkezik a világ 35 országában, és mintegy 8000 munkavállalót foglalkoztat.

(MTI)