A Coca-Cola dunaharaszti üzeme is jelentősen csökkenti műanyagfelhasználását

//Tóth Gábor
Erős kartonpapír tető fogja össze a dobozokat. fotó: Coca-Cola HBC
A Coca-Cola Magyarország több mint 800 millió forintos beruházással éves szinten közel 230 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználását az országban - közölte a vállalat az MTI-vel.

A közlemény szerint a társaság a 4-es és 6-os kiszerelésű multipack alumíniumdobozok esetében használt korábbi zsugorfóliát innovatív technológia révén 100 százalékban újrahasznosítható kartoncsomagolásra cseréli. Ez a technikai és csomagolási átállás a Dunaharasztin működő gyárban is megjelenik.

A technológia lényege az, hogy egy erős kartonpapír tető fogja össze a megadott kiszerelésben értékesített alumínium dobozokat – jelezték.

A Coca-Cola HBC csoport az innováció révén 15 millió euró értékű befektetésével az Európai Unióban évente hozzávetőlegesen 2000 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználását csoportszinten.

A vállalat fenntarthatósági vállalásai között szerepel, hogy 2030-ra a felhasznált PET palackok és alumíniumdobozok 100 százalékának megfelelő mennyiséget gyűjtenek be és hasznosítanak újra, emellett csomagolásaikon és kampányaikon keresztül az újrahasznosítást és a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítik – írta a Coca-Cola Magyarország.

(MTI)