Rövidített nyitvatartás az Anna-házi postán

//Berényi Attila
posta-retro_freepik_20200526

Képünk illusztráció, forrás: freepik / Infadel

Január végégig csökkentett nyitvatartással üzemel az intézmény. A város segítségével azonban hamarosan visszaállhat a régi rend.

A város közösségi oldalán jelent meg a közlemény, amely szerint 2022. január 31-ig az Anna-házban a postai szolgáltatást 08.00-12.00 és 12.30-14.00 között lehet igénybe venni. Szombaton sem lesznek nyitva.

Mint emlékezetes még tavaly nyár végén bezárt a Ligeti városrészben a Kisposta. A döntés hátteréről az önkormányzat is kifejtette véleményét, amelyről itt írtunk. Az ügyben akkor a Magyar Posta közleményt küldött szerkesztőségünknek, amelyről itt olvashat.

Információink szerint az Anna-házban található Posta-partnert üzemeltető cég jelezte már az önkormányzat felé, hogy segítség nélkül nem tudja rentábilisan fenntartani a szolgáltatást. Az eddig a Magyar Postától kapott jutalék reálértéke csökken és az ügyfelek is elmaradnak.

Mivel egy fontos közszolgáltatásról van szó, és a város ragaszkodik ahhoz, hogy legalább két helyen (azaz a Baktay téren a Nagypostán és az Anna-házban) legyen elérhető a városban a fontos közszolgáltatás, így támogatást nyújt. Úgy tudjuk, hogy erről határozati javaslat kerül majd a következő, 2022 február 1-i képviselő-testületi ülés elé. Ha ezt elfogadják, akkor a szolgáltatónak ismét meg kell nyújtania a nyitvatartását, pont úgy, ahogy 2021. december 1 előtt tette. Így visszaállhat a régi rend.

(dho)