Már péntektől változik a H6-os HÉV közlekedése

//Tóth Gábor
hev_tobb-kocsival_dho_20201109

HÉV szerelvény Dunaharasztin. fotó: dho

Karbantartás miatt 2021. szeptember 24-étől 26-áig (péntektől vasárnapig) több ütemben változik a H6-os HÉV közlekedése. Ráadásul két, a közlekedők által használt, vasúti átjárót is lezárnak.

A közösségi közlekedési eszközt működtető MÁV-HÉV közleménye szerint a vonatok megosztott útvonalon járnak:

  • szeptember 24-én (pénteken) a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső, illetve Szigetszentmiklós és Ráckeve között;
  • szeptember 25-én és 26-án (szombaton és vasárnap) pedig a Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere, illetve Szigetszentmiklós és Ráckeve között.

A kimaradó szakaszon a H6-os pótlóbusszal lehet utazni, amely

  • szeptember 24-én Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós-Gyártelep között,
  • szeptember 25-én és 26-án Soroksár, Hősök tere és Szigetszentmiklós-Gyártelep között közlekedik;
  • nem érinti Szigetszentmiklós megállóhelyet (az eljutás Budapest felől a 238-as, a 673-as, a 674-es és a 676-os buszokkal lehetséges).

Szeptember 24-én a reggeli csúcsidőszakban a József Attila-telep és Csepel HÉV-állomás között is jár pótlóbusz, H67-es jelzéssel. Szeptember 24-én egyes délutáni, Szigetszentmiklóstól Ráckeve felé tartó vonatok utolsó három kocsija csak Tökölig közlekedik. Kérjük, figyelje a menetrendet és a hangos utastájékoztatást!

infografika: MÁV – HÉV

A változások részleteit és a pótlóbusz megállóit ide kattintva találja meg. A teljes menetrend elérhető itt, de utazását megtervezheti a BKK Futár segítségével.

Közben fontos, hogy Dunaharasztin, a Sziget utcánál lezárják a vasúti útátjárót is. Szeptember 24-27 között él ez a korlátozás. Egyébként Soroksáron a Tájkép utcánál is ez a helyzet.

Néhány napig le lesz zárva Harasztin egy közúti, HÉV átjáró

A MÁV-HÉV tájékoztatása szerint a dunaharaszti Sziget utca környékén a sínek cseréjét végzik el. Mivel itt a szűk ív miatt a sínek gyorsabban kopnak, és így elkerülhető a sebességkorlátozás bevezetése, írja a MÁV-HÉV.

(MÁV-HÉV)