Augusztus 20. – tömegközlekedés

//Berényi Attila
bkk_varbusz_dho_20210819

Képünk illusztráció. forrás: dho

A nemzeti ünnep a közösségi közlekedésre is hatással van.

A Dunaharaszti tömegközlekedését biztosító Ventona Trans Kft. buszai az alábbi rend szerint közlekednek:

2020.08.20.(péntek) – ünnepnapi menetrend
2020.08.21. (szombat) – szombati menetrend
2020.08.22. (vasárnap) – vasárnapi, ünnepnapi menetrend

A HÉV menetrendjére is hatással van az ünnep. A H6-os HÉV egyes szerelvényei 2021. augusztus 20-án, az esti órákban hat kocsival közlekednek. 22:05-kor és 23:05-kor többletvonatok indulnak a Közvágóhídtól Ráckevére, áll a MÁV-HÉV közleményében. A HÉV járatok teljes mentrendjét ide kattintva találja meg.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint az ünnepi programok idejére a BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen az M1-es, az M2-es és az M4-es metrók igénybevételét javasolja. Augusztus 20-án is érdemes utazását a BKK FUTÁR alkalmazás használatával megtervezni: a BKK utazástervezője az ünnepi forgalmi rend idején is az optimális útvonalat ajánlja fel úti célja eléréshez. A főbb tudnivalókat megtalálja az alábbi térképen.

grafika: BKK

A MÁV vonatai augusztus 19-én a pénteki, 20-án a szombati, 21-én az ünnepi, 22-én már a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik. Augusztus 19-én csütörtökön a hét utolsó munkanapján és tanítási szünetes munkanapokon, 20-án pénteken a munkaszüneti napokon (a hetek első munkanapját megelőző napokon közlekedő járatok kivételével), 21-én szombaton a szabadnapokon, 22-én vasárnap a hét első munkanapját és tanítási szünetes munkanapját napját megelőző munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek a buszjáratok. 23-án, hétfőn már a hét első munkanapján és tanítási szünetes munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok, áll a MÁV-csoport közleményében.

(dho, BKK, MÁV-HÉV)