„Miből élünk?” címmel gyűjt adatot városunkban is a KSH

//Tóth Gábor
ksh-felmeres-hogyanelunk_freepik_20201005

Képünk illusztráció, forrás: freepik

A háztartások életkörülményeit feltáró adatfelvételi kampányt indított a Központi Statisztikai Hivatal. Dunaharasztin is megkeresnek majd családokat, akik az adatokért cserébe egy kis juttatást is kapnak.

A KSH jegyzőnek küldött levelében hívja fel a figyelmet a kampányra, amelyben országosan 15 ezer háztartást jelölnek ki, véletlenszerűen. A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne.

Az adatfelvétel 2020. szeptember 15-től december 31-ig tart, és az október 2-től induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével november 30-ig interneten vagy december 31-ig személyes válaszadásra van mód. A válaszadás önkéntes.

Az interjús kikérdezésben résztvevők 2000Ft értékű vásárlási utalványt kapnak, az interneten válaszolók nyereményjátékon vehetnek részt, ahol 10 db, egyenként 50 000 forintos vásárlási utalványt sorsolnak ki.

A kapott adatokat kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül bocsátják az Európai Központi Bank rendelkezésére.

Ha kérdése van a „Miből élünk?” kampánnyal kapcsolatban, akkor azt hétfőtől csütörtökig 08.00 és 16.30, pénteken 08.00 és 14.00 között a +36 80 200 766-es (3-as mellék) ingyenes zöld számon teheti fel, valamint használhatja a lakinfo@ksh.hu e-mail címet is.

Az adatfelvétellel kapcsolatosan a mibolelunk.ksh.hu internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

(miboelunk.ksh.hu, dunaharaszti.hu)