Közel egymillió forintot adományozott a dunaharaszti iskolásoknak két együttműködő cég

//Berényi Attila
sonepar_civil-tamogatas04_foto_LEDVANCE_20200225

Ágner János (Sonepar Magyarország Kft. ügyvezető), Ficzere Noémi (Rákóczi-Liget Gyermekei Alapítvány elnöke), Szegszárdi Zoltán (LEDVANCE Kft. cégvezető), fotó: LEDVANCE Kft.

Az elmúlt esztendő második felében zajlott a LEDVANCE értékesítési kampánya, amelyben partner volt a Dunaharasztin is működő Sonepar Magyarország Kft. A kitűzött forgalmi érték elérésének köszönhetően kapott most támogatást a Rákóczi-Liget Gyermekei Alapítvány.

A korszerű és energiatakarékos fényforrások gyártásával foglalkozó LEDVANCE Kft. szervezésében és a villamossági kereskedelmi hálózatot üzemeltető Sonepar Magyarország Kft. együttműködésével megvalósult kampány több elemből állt. Ezek közül az egyik volt az, hogy ha meghatározott forgalmat érnek el, akkor egy kiválasztott alapítványt segítenek, mondta el az átadó eseményen Szegszárdi Zoltán, a LEDVANCE Kft ügyvezetője.

A Sonepar Dunaharasztihoz való kötődésének jegyében a Rákóczi-Liget Gyermekei Alapítványt választotta, amelynek köszönhetően 950 ezer forinttal gazdagodott a szervezet, hangsúlyozta Ágner János, a Sonepar Magyarország Kft. ügyvezetője. A társaság egyébként városunkban üzemelteti legnagyobb egységét, és további fejlesztéseket tervez.

Lehel Endre, Dunaharaszti alpolgármestere (jobbra) üdvözli a kezdeményezést.

Az eseményen Lehel Endre, Dunaharaszti alpolgármestere kiemelte, hogy mindig nagy öröm, ha az oktatást, a gyermeknevelést magánvállalkozások támogatják.

Ficzere Noémi, a Rákóczi-Liget Gyermekei Alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy az összeget tartós eszközök beszerzésére költik. Hogy ez pontosan mi lesz, azt még nem határozták meg, mivel annyi mindenre lenne szükségük. Az már azonban biztos, hogy szabadtéri elfoglaltságokat segítő beruházást valósítanak meg a közel egymillió forintból. Az iskolának nagy szüksége van a régi padok felújítására, de az elképzelések között szerepel egy szaletli beszerzése is, amely akár arra is lehetőséget teremthet, hogy egyes tanórákat a szabadban tartsanak meg, de a közösség építésben is segíthet.