Újabb dunaharaszti cég lehet regionális szereplő

//Berényi Attila
box-print_kulpiacra-keszulo-displayek-a-Box-Print-uzemeben_20200104

Külpiacra készülő displayek a Box Print üzemében, forrás: Box Print Kft.

Általánosságban is kijelenthető, hogy a városunkban üzemelő vállalkozások, cégek jelentős szereplői a térség, sőt sok esetben az ország gazdasági életének. Most egy itt üzemet fenntartó, magyar tulajdonú vállalkozás kezdett nagyléptékű fejlesztésbe.

Jelentős, mintegy 100 millió forintos beruházással bővíti kapacitásait a BOX PRINT nyomdaipari vállalat. Ez újabb munkahelyek teremtését is jelentheti itt Dunaharasztiban is. A társaság a beruházás keretében olyan gépeket vásárolt, amelyeknek köszönhetően az összes technológiai művelethez szükséges folyamatot már alvállalkozók bevonása nélkül, a saját üzemeiben képes lesz elvégezni, áll a társaság szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében.

A vállalat úgynevezett displayeket állít elő. Ezek azok a papíralapú állványok, amelyek a legtöbb benzinkúton és a boltokban is a különböző termékeket kínálják vásárlóknak.

Fazekas Attila, a BOX PRINT Kft. ügyvezető igazgatója, társtulajdonosa azt mondta, hogy alapvetően önerőből finanszírozzák a fejlesztést, a cél, hogy regionális szereplővé tegyék a vállalkozást. A nyomdaipar alapvetően munkaerőhiánytól szenved. A társaság az Óbudai Egyetemmel kötött megállapodásának köszönhetően gyakornoki programot indított, és új szakembereket keres.

A mostani fejlesztésben érintett gépeket folyamatosan, 2020 első negyedévének végéig tervezik beüzemelni a dunaharaszti és körösladányi telephelyeken.

A cég, a hazai nyomdaipar tavalyi évre becsült, kb. 10%-os növekedésénél jobban teljesített, a 2019-es árbevétele meghaladja a 2,3 milliárd forintot. A vállalat 93 főt foglalkoztat jelenleg.