A 4. legnépszerűbb költözési célpont Dunaharaszti a kisvárosok között

//Tóth Gábor
kikoltozes_freepik_yanalya_20191118

Képünk illusztráció, forrás: freepik / Yanalya

Egyre többen költöznek a nagyobb városokból kisebb településekre. Ez különösen igaz Budapest agglomerációs térségére. Az Ingatlan.com összeállította a ranglistát, hová szeretnek kifejezetten költözni az emberek.

Sokak szerint Dunaharasztin éppen elegen élnek már, a szakértők, városvezetők szerint viszont a fejlődéssel együtt jár a növekedés. dr. Szalay László, polgármester már több alkalommal is a 25 ezres lélekszámot jelölte meg felső határként.

Az Ingatlan.com, a Központi Statisztikai Hivatal hivatalos demográfiai adatain és a saját adatokon alapuló elemzéséből állította össze top listáját. A kisebb városok listáját – azt a felsorolást, hogy hol növekszik a lélekszám a leginkább – Szigetszentmiklós vezeti. Tavaly ez a szám 581 volt itt, azaz ennyivel többen költöztek oda, mint mentek el. A második helyezett Veresegyház után Gyömrő következik.

Dunaharaszti a negyedik helyet szerezte meg, és a tavalyi érték ebben az összehasonlításban 489 fő volt, azaz ennyivel emelkedett hivatalosan a város lélekszáma.

 

(via: ingatlan.com, novekedés.hu)