Vasárnap kezdődik a „Házasság hete”!

//Berényi Attila
hazassag-hete_freepik_javi-indy_20220209

Képünk illusztráció. forrás: freepik / javi-indy

Hazánkban 2022-ben tizenötödik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Dunaharasztin is színes eseménysor várja a párokat.

A házasság hete központi programjaink fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek – áll a programsorozat központi oldalán. A részletes program listát itt találja meg.

Dunaharasztin 2022.február 13-án a Nagytemplomban Nyitó szentmise lesz 17.00 órakor. Itt a jelenlévők megújíthatják házassági ígéretüket.  Majd ezt követően minden nap érdekes programok várnak a házaspárokra.

A Dunaharaszti Református templomban is lesz rendezvény. 2022 február 13-án, vasárnap, az istentisztelet keretében a most kerek házassági évfordulójukat ünneplőket (5, 10, 15, 20… 55, 60 éve házasok), köszöntik és áldják meg. Az istentisztelet 9 órakor kezdődik.

(dho)