Megújult a Dél-pesti Kórház urológiai osztálya

//Berényi Attila
A megújított urológiai osztály minden elemében megfelel a legkorszerűbb elvárosoknak, a legmodernebb technológiai vívmányok szolgálják a kórház betegeinek és dolgozóinak igényeit, mondta az átadón Dobosi Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója. Ez az intézmény felelős térségünk betegeinek kórházi ellátásáért is.

Az Egészséges Budapest Program keretében több mint 550 millió forintból újult meg az osztály, mely 750 négyzetméteren terül el.

Az intézményvezető szerint, akit az MTI idézett, a 400 ezer ember ellátásáért felelős kórházban folyamatos a fejlesztés, a korszerű technológiák bevezetése: jelenleg is folyik a tető- és homlokzatszigetelés, a nyílászárók cseréje, az Országos Onkológiai Intézettel együtt pedig robotsebészeti technológiát vezetnek be.

Tenke Péter, az urológiai osztály osztályvezető főorvosa elmondta, folyamatosan új technológiákat vezetnek be, és mára a heredaganatok egyik sebészi centrumává vált a nemzetközi hírű urológiai osztály, amelyhez 44 ágy és 22 orvos tartozik. Közölte, több mint egymillió ember ellátásáért felelnek, évente négyezer fekvőbeteget fogadnak, 3800 műtétet végeznek és tízezer járóbeteget látnak el.

(MTI)