Új szolgáltatás: csontsűrűség mérés Dunaharasztin

//Berényi Attila
csontsuruseg_boka_freepik_sompong_20210125

Képünk illusztráció, forrás: freepik / sompong

Az „Egészséges Haraszti” program keretében új szűrővizsgálat lesz elérhető. Az önkormányzat által támogatott szűrésen a csontsűrűséget mérik.

A csonttörés elég kellemetlen dolog, hogy erre mennyire hajlamos az ember az a csontsűrűségétől függ. Ha valakinél felmerül az úgynevezett „csontritkulás” gyanúja, az nagyobb veszélyben van. A tünetekről a webbeteg.hu oldalon olvashat.

50 éves kor felett mindkét nem esetében javasolt a rizikófaktorok felmérése (genetikai hajlandóság, magas vérnyomás, gyógyszerek mellékhatása, betegségek). De a változó korban lévő hölgyek esetében kiemelten fontos a szűrés.

Az új egészségügyi szolgáltatás februártól heti rendszerességgel, keddenként érhető el a Felnőtt Orvosi Rendelő emeleti közösségi helyiségében, áll a város közleményében. Az első rendelés 2021. február 2., kedd 12:00-15:00 között lesz. A részvételhez időpontot kell egyeztetni a 06 70 395 1787, vagy az alábbi címen: csontritkulas@dunaharaszti.hu

Az ingyenes, Önkormányzat által támogatott csontsűrűség mérésre a háziorvos ad beutalót, a sarokcsontból vett mintavételt és vizsgálatot Szász Anna végzi.

(dunaharaszti.hu)