Ingyenes prosztataszűrés Dunaharasztin

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / pressfoto
Az önkormányzat már évek óta megszervezi az urak, ingyenes prosztataszűrését. A tavaszi kampány a vírushelyzet miatt elmaradt, így most több időpont között lehet majd válogatni, írja a Dunaharaszti Hírek szeptemberi száma.

Tagadhatatlan, hogy a tapintásos vizsgálat nem éppen kellemes, de nem fájdalmas, inkább kényelmetlen. Az urak egy picit úgy érzik, a büszkeségük sérül.  Pedig egy ilyen szűrés során bizony a férfiasság bebiztosítása, védelme a tét, hiszen a dülmirigy megbetegedése nemcsak a vizelet ürítésre lehet hatással, hanem veszélybe sodorhatja a termékenységet, sőt ha egy rosszindulatú elváltozást nem időben vesznek észre, akkor akár az élet is veszélybe kerülhet. 45 év felett legalább évente egyszer át kell esni egy ilyen vizsgálaton, hogy ne legyen baj.

Hogy pontosan mire lehet számítani a prosztata vizsgálat során, arról itt olvashat részletesen.

Dunaharasztin Dr. Török Péter urológus főorvos végzi el a szűrővizsgálatot, a Damjanich u. 32 szám alatti, felújított orvosi rendelőben. Az intézmény egész területén kötelező a maszkviselés!

Összesen 6 napon lesz szűrés: 2020. szeptember 22-én, 29-én, október 6-án, október 13-án, október 20-án és október 27-én, minden alkalommal 17 órától. Egy nap maximum 15 fő tud részt venni a prosztata szűrésen: a váróban sorszámokat helyeznek el.

Az eddigi szűréseken egyébként a résztvevők 10%-ánál találtak valamilyen elváltozást. Az érintetteket további vizsgálatokra küldték.

(Dunaharaszti Hírek)