Tájékoztató az orvosi ügyelet működéséről

//Tóth Gábor
orvosi-ugyeleti-rend_freepik_20200411

Képünk illusztráció, forrás: freepik / rawpixel

Akinek légúti tünetei vannak, azt nem a rendelőben látja el a háziorvos és az ügyeletes orvos sem. Mielőtt nekiindulna, telefonáljon! Ezzel a fertőzésnek leginkább kitett egészségügyi dolgozókat, és azon keresztül a többieket védi. Ez szerepel abban a tájékoztatóban, amelyet a Dunaharaszti-Taksony Központi Felnőtt és Gyermek Háziorvosi Ügyeleti Szolgálat nevében a Haraszti FRAXINUS Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú KFT. vezetője adott ki.

A dr. Békássy Szabolcs nevében megjelent közlemény a város honlapján érhető el.

Ebben arra kérnek mindenkit, hogy amennyiben légúti panaszai vannak (láz, köhögés, torokfájás, orrfolyás, végtag és fejfájás) az ügyeleti rendelőben történő megjelenés, házhoz hívás előtt minden esetben telefonon keressék a doktorokat.

Az orvosi ügyeletek az alábbi telefonszámokon érhetőek el:

+3624370422

+3624370304

Ekkor egy előzetes konzultációt folytat le a beteggel az orvos, és így dönti el a következő lépést. Ha romlik a beteg állapota, vagy egyéb körülmény ezt szükségessé teszi, akkor az orvosok az Országos Mentőszolgálatot értesítik.

A nem légúti betegek ellátása a megszokott rendben történik, áll a közleményben.

A betegektől azt is kérik, hogy a rendelőben felszerelt, érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót az ellátást megelőzőn minden esetben használják. A rendelőbe eleve sebészeti vagy mosható maszkban kell érkezni. Amennyiben az érintettnek ez nem áll rendelkezésre, akkor ezt adnak.

Egy a koronavírus fertőzés kimutatására alkalmas gyorstesztet is beszereztek, amellyel a tüneteket produkáló egészségügyi dolgozókat szűrik.

Békássy Szabolcs közleményében jelezte, hogy az ügyelet orvosszakmai vezetőjeként ő is rendelkezésre áll. Elérhetőségei: tel.: +36703373339, email.: harasztifraxinus@gmail.com