Ahogy mindenütt, így Dunaharasztiban is itt lehet a koronavírus

//Berényi Attila
drSzalayLaszlo_telefonos_megkereses_koronavirus_20200326

dr. Szalay László, Dunaharaszti polgármestere / korábbi kép

Néhány napja Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, az Operatív Törzs ülését követően azt mondta, hogy „…a vírus Magyarországon mindenhol jelen van, ezért van szükség az óvintézkedésekre.” Mi arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a helyzet Dunaharasztiban.

Telefonon egyeztettünk dr. Szalay László polgármesterrel, aki jelenleg a városban, a védekezést irányító Operatív Csoport vezetője is egyben. Azt szerettük volna megtudni, hogy igazak-e azok a híresztelések, miszerint Harasztiban is megjelent a kórokozó.

Tájékoztatása szerint városunkban is feltehetően van olyan, aki érintett a betegségben, esetlegesen házi karanténra kötelezett. Többen az önkéntes karantént választották. A tisztifőorvos az előírásoknak megfelelően rendszeres és részletes tájékoztatást ad a városvezetésnek. A szükséges óvintézkedéseket betartják és betartatják.

A polgármester tájékoztatása szerint Dunaharaszti lakossága fegyelmezett, és egyre szigorúbban betartják az emberek a biztonsági előírásokat. Ebben nagy szerepe van a Rendészeti Iroda munkatársainak.

A városvezető hangsúlyozta, hogy Dunaharasztin nem alakult ki pánikhangulat, a cél továbbra is az, hogy ez így maradjon.

Tájékoztatása szerint a szükséges mennyiségű védőfelszereléseket be tudták szerezni az egészségügyben és a város mindennapi életének biztosításában részt vevőknek. A Polgármesteri Hivatal pedig otthonról, úgynevezett home office rendszerben dolgozik.

A városvezető korábban közösségi oldalán köszönte meg azok jelentkezését, akik önkéntes munkában ajánlották fel segítségüket. Tájékoztatása szerint, jelenleg rendelkeznek a feladatok ellátásához szükséges emberi erőforrásokkal.