Most csak a legsürgősebb eseteket látja el a Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet

//Tóth Gábor
szigetszentmiklos_rendelointezet_csak_surgos_freepik_pressfoto_20200324

Képünk illusztráció, forrás: freepik / pressfoto

Az intézmény közleményben tudatta betegeivel, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a páciensek és az egészségügyi személyzet védelme érdekében csak azokat az eseteket tudják ellátni, amelyeknél életveszély vagy tartós egészségkárosodás alakulna ki.

A Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet rendszeresen frissíti az éppen aktuális rendelési időket és a rendelő orvosok listáját. Az ehetit (2020. 03. 23-27.) ide kattintva tudja megnézni. Minden esetben ellenőrizze a dokumentumon az utolsó frissítés dátumát!

A rendelőintézet közleményben hívja fel az Ön figyelmét is, milyen esetekben NEM kell bemenni. Ezt a tájékoztatót itt éri el.

Így nem kell felkeresi a rendelőt, ha

  • emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszer és/ vagy gyógyászati segédeszköz felírásához kérne szakorvosi javaslatot, mivel a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig érvényben marad az Ön szakorvosi javaslata
  • Ön kielégítő állapotban van és éves, fél éves, stb. kontrollja lenne esedékes. Ebben az esetben telefonon vagy e-mailben konzultáljon a szakrendeléssel a további teendőkről
  • Ön stabil állapotú krónikus beteg és a rendszeresen szedett, csak szakorvos által felírható gyógyszerét szeretné felíratni. Ebben az esetben telefonon vagy e-mailben konzultáljon a szakrendeléssel a további teendőkről, mivel a gyógyszerek rendelésére lehetőség van elektronikus vényen (e-RECEPT).

Dunaharaszti egészségügyi ellátásáról, háziorvosi és házi gyermekorvosi rendjéről a városban működő Operatív Csoport március 20-án hozott nyilvánosságra tájékoztatót. Erről itt írtunk részletesen.