Káposztás finomságok versenye

//Tóth Gábor
kaposztafozo-verseny_dho_20250222-12

Káposztafőző verseny 2025-ben. A Sváb Tájház csapata. fotó: dho

A Dunaharaszti Nőegylet szervezte Káposztafőző verseny már jó ideje hozzátartozik Dunaharaszti hagyományaihoz. A február végi eseményt most is ragyogó napsütésben, bár kissé csípős időben rendezték meg.

Összesen 11 csapat nevezett és vállalta, megmutatja, milyen finomságot tud készíteni szabadtűzön, káposztából.

A bográcsokban így most főtt babos káposzta, genfi káposzta – sült csülökkel, csülkös káposzta gerslivel. De természetesen volt töltöttkáposzta, székelykáposzta, bajorkáposzta, csülkös, babos, tárkonyos savanyúkáposzta-leves vagy éppen barnasörben párolt csülök, káposztával.

Mindegyik étel nagyon finom volt, a hangulat pedig még jobb. Képeinken láthatja is, hogyan főztek a csapatok.

Az elkészült ételeket zsűrizték, és a legjobbak elismerésben részesültek.

(dho)